Recept Three Sister Pompoensoep

Three-sistersoep: Soep met een verhaal, bomvol Noord Nederlandse Agro-ecologische ingredienten & geredde pompoenen uit Raalte!

Ingrediënten
:

  • 1 ui, fijngehakt

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 stengels bleekselderij

  • 1 middelgrote pompoen, in blokjes

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 blikje zwarte bonen of kidneybonen

  • 1 el chipotlepasta

  • 1-2 groentebouillonblokjes

Kruiden en Specerijen:

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad

  • 1/2 theelepel gerookte paprika

  • 1/2 theelepel oregano

  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor meer pit)

  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor het serveren:

  • 1 jalapeñopeper, fijngehakt (naar smaak)

  • Creme fraiche

  • Verse koriander

  • Sap van 1 limoen

Bereiding:

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Schil en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.

Verhit wat olie in een ruime pan. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee tot het begint te geuren.

Doe de tomatenpuree en de chipotlepasta erbij, roer goed door en bak 1–2 minuten mee om de smaken te verdiepen. Voeg dan de pompoen toe en roer zodat alle stukjes bedekt zijn met de kruidige basis.

Voeg 1 liter kokend water toe, samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan 20–25 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.

Mix met een staafmixer alles tot een gladde soep. Voeg de zwarte bonen en maïs toe, roer door en laat nog 5 minuten mee verwarmen. Proef en breng op smaak met zout, peper of extra chipotlepasta.

Serveren:

Schep de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en werk af met verse koriander. Lekker met een kneepje limoen, een beetje fijngehakte jalapeñopeper en wat tortilla’s.


Ons Eten maakt lokaal, gezond en eerlijk eten zichtbaar in Groningen.

We brengen vooral mensen samen om ze kennis te laten maken met bestaande initiatieven en de beschikbare producten.

Ben je boer, moestuinier of voedselmaker?

Deel je aanbod of overschot

Waar kun 

je heen?

altijd een hub in de buurt om te kopen, delen of proeven.

De kartrekkers van Ons Eten.

Monique van Etten en Wilbert van de Kamp

Aanmelden voor de nieuwsbrief

©

2025

Ons Eten Groningen.

Een burgerbeweging op initiatief van TuinindeStad, De Blije Bodem, Gemeente Groningen en NHL Stenden. Vormgegeven en gemaakt door Buenaparte

Ons Eten maakt lokaal, gezond en eerlijk eten zichtbaar in Groningen.

We brengen vooral mensen samen om ze kennis te laten maken met bestaande initiatieven en de beschikbare producten.

Ben je boer, moestuinier of voedselmaker?

Deel je aanbod of overschot

Waar kun 

je heen?

altijd een hub in de buurt om te kopen, delen of proeven.

De kartrekkers van Ons Eten.

Monique van Etten en Wilbert van de Kamp

Aanmelden voor de nieuwsbrief

©

2025

Ons Eten Groningen.

Een burgerbeweging op initiatief van TuinindeStad, De Blije Bodem, Gemeente Groningen en NHL Stenden. Vormgegeven en gemaakt door Buenaparte

Ons Eten maakt lokaal, gezond en eerlijk eten zichtbaar in Groningen.

We brengen vooral mensen samen om ze kennis te laten maken met bestaande initiatieven en de beschikbare producten.

Ben je boer, moestuinier of voedselmaker?

Deel je aanbod of overschot

Waar kun 

je heen?

altijd een hub in de buurt om te kopen, delen of proeven.

De kartrekkers van Ons Eten.

Monique van Etten en Wilbert van de Kamp

Aanmelden voor de nieuwsbrief

©

2025

Ons Eten Groningen.

Een burgerbeweging op initiatief van TuinindeStad, De Blije Bodem, Gemeente Groningen en NHL Stenden. Vormgegeven en gemaakt door Buenaparte