Recept Three Sister Pompoensoep
Three-sistersoep: Soep met een verhaal, bomvol Noord Nederlandse Agro-ecologische ingredienten & geredde pompoenen uit Raalte!
Ingrediënten:
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote pompoen, in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blikje zwarte bonen of kidneybonen
1 el chipotlepasta
1-2 groentebouillonblokjes
Kruiden en Specerijen:
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen korianderzaad
1/2 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel oregano
1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor meer pit)
Zout en zwarte peper naar smaak
Voor het serveren:
1 jalapeñopeper, fijngehakt (naar smaak)
Creme fraiche
Verse koriander
Sap van 1 limoen
Bereiding:
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Schil en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit wat olie in een ruime pan. Fruit de ui, knoflook en bleekselderij op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee tot het begint te geuren.
Doe de tomatenpuree en de chipotlepasta erbij, roer goed door en bak 1–2 minuten mee om de smaken te verdiepen. Voeg dan de pompoen toe en roer zodat alle stukjes bedekt zijn met de kruidige basis.
Voeg 1 liter kokend water toe, samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan 20–25 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
Mix met een staafmixer alles tot een gladde soep. Voeg de zwarte bonen en maïs toe, roer door en laat nog 5 minuten mee verwarmen. Proef en breng op smaak met zout, peper of extra chipotlepasta.
Serveren:
Schep de soep in kommen, voeg een lepel crème fraîche toe en werk af met verse koriander. Lekker met een kneepje limoen, een beetje fijngehakte jalapeñopeper en wat tortilla’s.
Meer verhalen
Lees mee met boeren, buren en opeters.


